dimecres, 1 de novembre del 2017

Timeline JS

Bon dia curiosos! Com ha anat el pont? Espero que genial! Per mi ha estat molt productiu! He descobert un nou recurs educatiu online que em moro de ganes de presentar-vos! 

Suposo que tots vosaltres sabreu què és una línia del temps, no? Sí, aquelles coses tant avorrides que fèiem a les classes d’història amb regles, dates i colors... Però, i si us dic que aquesta activitat pot deixar de ser avorrida per sempre més? No us ho creieu? Doncs endinseu-vos dins del món de Timeline JS (https://timeline.knightlab.com/), una aplicació online i gratuïta per realitzar línies del temps interactives! 

És una web molt senzilla d’utilitzar que funciona a partir d’un Formulari de Càlcul de Google Drive on s’han d’anar introduint les dades a mostrar a la Línia Temporal. Aquest full de càlcul ja ve donat per defecte per la web, fet que encara fa que sigui més senzill d’utilitzar. A més, també permet la introducció a la línia del temps d’elements multimèdia com ara: imatges i vídeos; per tant, va un pas més enllà d’aquelles realitzades sobre un simple paper. També permet ser inserida en webs o blogs, com podreu comprovar més endavant. 

Des del meu punt de vista, considero que és una forma molt atractiva de presentar continguts als nostres alumnes. A més, també considero que és una forma original de presentar els projectes realitzats a classe, defugint també dels tradicionals Prezi o Power Point. Per tant, us animo a provar-ho i deixar-vos anar. No us portarà gaire estona i de ben segur que acabareu satisfets amb el resultat! Un altre punt a favor és que tot està redactat en llengua anglesa, però a un nivell força assequible pels nostres alumnes! Per tant, estem davant d’un repte interessant per assolir a classe.

 Finalment, us adjunto un Timeline com exemple. En ella us introdueixo una mica més dins del món de la música tradicional i, més exactament, la figura del mestre graller Enric Montsant i Damià. Com a músic tradicional que sóc, veureu que aniré fent referència a aquest meravellós món musical que m’envolta per tal de dignificar-lo. Espero que el gaudiu tant com jo faig! 

Ens retrobem aviat! 

Gerard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada