dijous, 16 de novembre del 2017

Audacity i els Contes Musicals

Avui us presento en aquest blog una de les aplicacions tecnològiques que més he gaudit pel moment i que, alhora, està molt estretament relacionada amb el que us vaig explicar la setmana passada sobre el meu TFG. 

Aquesta aplicació és un editor de so, un programari informàtic que funciona d’una forma similar a un editor de vídeo. Aquesta aplicació és l’Audacity, un programa molt senzill d’utilitzar i que ens ofereix unes possibilitats molt amples que ens permeten fer produccions força complexes i boniques. És un programa que funciona per pistes i ens permet des de barrejar sons amb música, veus, afegir efectes... A més, és molt senzill d’utilitzar tant pels mestres com pels nostres nens. Potser és una mica complex per utilitzar amb els més petits de l’escola però si amb nens de a partir de 4t de Primària. És un recurs que podem utilitzar-lo per enregistrar algunes composicions fetes a classe, crear programes de radio per publicar al nostre blog, fer muntatges amb diferents músiques i efectes d’un mateix estil per crear peces similars a un “mash up”. 

Com a exemple de producció, he creat un conte musical a partir d’un text creat per uns alumnes d’altres anys del postgrau, anomenat: “La música dels estels”. Considero que, tot i que no siguin un recurs tecnològic, els contes musicals també són uns recursos importants a considerar a l’hora d’ensenyar música (com explico en el meu TFG penjat en aquest blog). És un recurs a partir del qual es pot realitzar un projecte interdisciplinar entre música i llengua en el qual es pot escriure o treballar un conte i musicalitzar-lo. La música també pot ser composada pels infants o la podem buscar en altres plataformes digitals. A més, es pot fer un treball emocional molt important ja que la música triada, ha d’ajudar-nos a transmetre els sentiments que la història desprès. En el meu exemple, la música ha estat buscada en el Youtube i les veus han estat enregistrades per mi mateix i unes amigues. A continuació, us adjunto l’audio del conte per tal que el pugueu gaudir tal i com ho he fet jo sonoritzant-lo. En aquesta ocasió us presento una altra plataforma digital on penjar arxius d’audio com és el Sound Cloud (https://soundcloud.com/), molt similar del Band Camp presentat en entrades anteriors.


Un recurs educatiu molt utilitzat també a les aules de música són les audicions. Per aquest motiu, us presento una llista amb les peces que han sonat en aquest conte: 

- Alegria, Cirque du Soleil – René Dupére (1994). 
- La Primavera, Antonio Vivaldi (1721). 
- Lacrimosa, Wolfgang Amadeus Mozart (1791). 
- La Ploma de Perdiu, Tradicional Catalana – Arr.: Enric Montsant (2016). 
- La Tardor, Antonio Vivaldi (1721). 

Finalment, vull afirmar que he gaudit molt d’aquesta aplicació i realitzant aquest conte musical, és una activitat que recomano molt fortament a qualsevol professional de l’educació. A més, des d’aquí m’agradaria donar les gràcies a les meves amigues Ariadna (Narradora), Nerea (Martina), Noelia (Laia) i Lidia (Mare); que sempre estan disposades a col•laborar amb els meus projectes. Noies, us dec un café! 

Ens retrobem molt aviat nois! Si algú s’anima a crear un altre conte, el pot compartir en un comentari! 

Gerard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada