dilluns, 6 de novembre del 2017

Els E-books i el meu TFG

Tots, quan hem anat a l’escola, hem hagut d’entregar els típics dossiers o treballs impresos als nostres mestres. En aquelles ocasions en les que els treballs eren més grans, hem hagut de gastar molt de paper i tinta, cosa que en més d’una ocasió, fa molta ràbia ja que també suposa una despesa econòmica elevada. Per sort, a través del e-mail, podem compartir els nostres treballs amb els mestres sense haver-los imprès, però aquest recurs acaba sent sempre molt fred i, a persones tant “tiquismiquis” com jo, no ens agrada entregar els treballs en format PDF.
Per sort, fa poc es van inventar els E-books o llibres electrònics. Molts de vosaltres els coneixereu per l’ús que se’n fa als centres d’Educació Secundària on ja no existeixen els llibres de paper i han estat substituïts per ordinadors. Tot i això, un E-book és una cosa molt més senzilla. Buscant per internet, podem trobar moltes webs o plataformes que ens permeten pujar els nostres documents amb forma de PDF i ells ens el converteixen automàticament en un E-book. És a dir, donen forma de llibre al nostre document i, d’aquesta forma, presenten un aspecte molt més atractiu pels nostres lectors. Un exemple d’aquestes plataformes és Calaméo (https://es.calameo.com/) que és la plataforma que més he utilitzat al llarg de la meva vida acadèmica i és molt senzilla d’emprar.


Com a exemple d’E-book us adjunto un enllaç amb el meu TFG (Treball de Final de Grau). Tot i ser especialista d’Anglès, vaig voler ajuntar les meves dues grans passions: la música i la llengua i vaig dissenyar una metodologia per treballar les dues àrees curriculars de forma integrada com els projectes CLIL (Content Language Integrated Learning) a partir del recurs educatiu dels Contes Musicals. És un projecte basat en forts fonaments teòrics que planteja unes línies de treball, un exemple de projecte i un exemple de conte musical. A més, vaig tenir el plaer de tenir a la Jordina Orriols com a tutora que em va ajudar molt durant aquest procés. El podreu trobar de forma permanent dins de l’apartat “Treball Integrat Música i Llengua” d’aquest mateix blog.
Sincerament, considero que és un treball prou interessant i em venia de gust compartir-lo amb vosaltres. Si el llegiu o no és decisió vostra, però ja teniu un recurs educatiu més dins del vostre banc!
Ben aviat publicaré un nou post amb un altre recurs online que estic gaudint moltíssim!
Ens veiem aviat!

Gerard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada